Termeni si conditii

Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului Mega Plus (megaplus.ro). 

Site-ul Mega Plus (megaplus.ro) este operat de societatea S.C. MEGA PLUS ONLINE DISTRIBUTION S.R.L., cu sediul in Calea Rahovei Nr. 266-268, Corp 2, Et. 2, Camera 27 (in incinta Electromagnetica), Sector 5, Bucuresti, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J40/14128/2007. Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.  Administratorul site-ului Mega Plus (megaplus.ro) isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare "Utilizatori". Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.  

Continutul site-ului si drepturile de proprietate intelectuala 

Continutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor. 

Sunteti de asemenea de acord sa nu afectati si interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia. 

Garantia produselor

Toate produsele comercializate de Mega Plus beneficiaza de conditii de garantie conforme cu legislatia in vigoare si cu politicile comerciale ale producatorilor respectand in totalitate legea 449/2003. Produsele sunt noi (cu exceptia celor resigilate), in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Certificatele de garantie aferente produselor electrice sau electronice sunt emise fie direct de catre producator sau importator, fie de catre Mega Plus, serviciul de aducere in service a produselor cu defectiuni de fabricatie fiind pus la dispozitie de catre Mega Plus in urma returului produselor defecte de la cumparator. La solicitarea serviciilor in garantie este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original (astfel incat sa nu fie aduse deteriorari suplimentare pe parcursul transportului), impreuna cu accesoriile aferente acolo unde este cazul, copie de pe factura fiscala si certificatul de garantie in original.

MEGA PLUS ONLINE DISTRIBUTION SRL nu este raspunzator fata de eventualele defectiuni ale produselor cumparate de pe megaplus.ro, toata responsabilitatea acestor defectiuni si repararea lor revine in sarcina producatorului, importatorului sau a service-ului autorizat de acestea. Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de catre MEGA PLUS ONLINE DISTRIBUTION SRL fata de orice cumparator este valoarea sumei incasate de MEGA PLUS ONLINE DISTRIBUTION SRL de la acel cumparator.

Termenul de solutionare a repararii sau inlocuirii produsului defect aflat in perioada de garantie este de 15 zile de la primirea lui.

Dreptul de retragere 

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producatorului inainte de a-l cumpara.

De asemenea, va atragem atentia ca dreptul de retragere nu este echivalent cu situatiile descrise in paragrafele "Garantia produselor" sau "Conditii generale de returnare a produselor".

Raporturile comerciale dintre cumparator si Mega Plus (megaplus.ro) sunt reglementate oficial de Ordonanta de Urgenta 34/2014, privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii. 

In acest sens:

Aveti dreptul de a va retrage din prezentul contract (comanda online), fara a preciza motivele, in termen de 14 zile. Perioada de retragere expira dupa 14 zile incepand de la data la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor.

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, in scris, completand formularul de pe pagina de contact sau la adresa de e-mail contact@megaplus.ro declaratie care sa contina urmatoarele informatii:

- numarul si data comenzii

- data receptiei produselor

- numele dumneavoastra

- adresa dumneavoastra

Pentru a respecta termenul limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea (in scris) privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

Consecintele retragerii

Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, inclusiv costurile livrarii, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ati ales alta modalitate de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.

Pentru operativitate, vom solicita un cod IBAN al unui cont bancar si numele titularului de cont, prin care sa va returnam in cel mai scurt timp sumele respecive.

Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la data la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.

Va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor. Expediati produsele sau inmanati-le direct noua, la adresa S.C. MEGA PLUS ONLINE DISTRIBUTION S.R.L. din Calea Rahovei Nr. 266-268, Corp 2, Et. 2, Camera 27 (in incinta Electromagnetica), Sector 5, Bucuresti, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Pentru facilitarea procesului de retur, va putem trimite curier pentru a ridica produsul, contravaloarea acestui transport urmand a fi dedusa din suma returnata catre dumneavoastra. 

Sunteti responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor (zgarieturi, deteriorari, modificarea caracteristicilor produsului in urma utilizarii incorecte, accesorii lipsa, ambalaj incomplet, socuri electrice).

Administratorul Mega Plus (megaplus.ro) face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare). Atentie: fotografiiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard. 

Conditii generale de returnare a produselor

Puteti solicita returul de produse, in scris, completand formularul de pe pagina de contact sau la adresa de e-mail contact@megaplus.ro, pentru situatiile in care: produsul nu este conform cu specificatiile de pe site, produsul este nefunctional in primele 24 de ore de la receptie, coletul primit prezinta deteriorari in urma transportului, produsele v-au fost livrate gresit (nu sunt conforme cu specificatiile din comanda online), produse defecte in perioada de garantie. Costul transportului pentru aceste retururi va fi suportat de catre Mega Plus.

In cazul in care produsul se dovedeste a nu intra in categoriile enumerate mai sus, veti suporta contravaloarea transportului de retur.

In toate aceste cazuri, exceptand cel referitor la defectele in perioada de garantie, produsele vor fi returnate in starea in care au fost primite. Recomandam impachetarea ambalajului original al producatorului intr-o alta cutie astfel incat acesta sa nu fie deteriorat pe parcursul transportului. Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare de nevandabilitate va duce la refuzarea returului.

Orice reclamatie privind starea produselor livrate catre cumparator va fi semnalata in scris completand formularul de pe pagina de contact sau la adresa de e-mail contact@megaplus.ro in maxim 24 de ore de la primirea acestora.

Atentie! In cazul in care optati pentru inregistrarea telefonica a comenzii dumneavoastra, fara a specifica o adresa de e-mail valida (ceea ce va ofera posibilitatea de a verifica informatiile inregistrate in sistem de catre operatorul megaplus.ro), va asumati responsabilitatea pentru eventuale erori cu privire la continutul comenzii dumneavoastra.

Frauda 

In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe website si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, trebuie sa anuntati imediat administratorul site-ului. Mega Plus (megaplus.ro) nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului. 

Drept aplicabil 

Prin folosirea site-ului Mega Plus (megaplus.ro), utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii Mega Plus (megaplus.ro) sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare. 

Disponibilitatea serviciului 

Administratorul Mega Plus (megaplus.ro) isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului Mega Plus (megaplus.ro) in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala. 

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email contact@megaplus.ro.